Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ

Κάποιοι ανεγκέφαλοι αποφάσισαν να προσβάλουν την πίστη των Μουσουλμάνων. ήξεραν οτι θα προκληθούν ταραχές, αλλά ίσως και ο σκοπός τους να ήταν αυτός.
Από την άλλη πλευρά, οι άλλοι ανεγκέφαλοι / φανατικοί, καταστρέφουν και δολοφονούν στο όνομα της "πίστης".
ΩΣ ΠΟΤΕ θα χανονται ζωές στο όνομα των "Θεών" της Αγάπης;
Οι Θρησκείες είναι χειρότεροι δολοφόνοι από τα Σύνορα των Κρατών.

Αναδημοσιεύουμε την είδηση:

http://gr.news.yahoo.com/κοχλάζει-η-οργή-για-τον-μωάμεθ-044231582.html

Λουτρό αίματος με 21 νεκρούς στο Πακιστάν στην «Ημέρα αγάπης για τον προφήτη». Γενική απεργία και συγκρούσεις στο Μπανγκλαντές για την ταινία που προκαλεί σάλο. Διαδηλώσεις και σε Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία
Η οργή δεν λέει να κοπάσει στον μουσουλμανικό κόσμο, καθώς συνεχίστηκαν και χθες Κυριακή οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την ταινία κατά του Μωάμεθ.
Στο Μπανγκλαντές προκηρύχτηκε γενική απεργία σε διαμαρτυρία για την ταινία. Σχολεία και επιχειρήσεις έμειναν κλειστά και η αστυνομία χρειάστηκε να κατεβάσει στους δρόμους χιλιάδες άνδρες για την τήρηση της τάξης. Το Σάββατο έγιναν σοβαρά επεισόδια στην πρωτεύουσα της χώρας, Ντάκα, ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και κλομπ, προκειμένου να κρατήσουν το πλήθος μακριά από την αμερικανική πρεσβεία, ενώ οι διαδηλωτές πυρπόλησαν οχήματα, μεταξύ των οποίων κι ένα αστυνομικό, ενώ συνελήφθησαν δεκάδες.
Διαδηλώσεις έγιναν χθες και στην Κωνσταντινούπολη, όπου περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ, καίγοντας αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Αλλάχ Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος) και κρατώντας πλακάτ στα οποία αναγραφόταν «Θάνατος στην Αμερική».
Στο Πακιστάν η «Ημέρα αγάπης για τον προφήτη Μωάμεθ» όπως ονομάστηκε η Παρασκευή, η οποία και κηρύχθηκε επίσημη αργία προκειμένου οι πολίτες να διαδηλώσουν για την αντιισλαμική ταινία, εξελίχθηκε σε αιματοκύλισμα, καθώς έχασαν τη ζωή τους 21 άνθρωποι. Τα πιο αιματηρά επεισόδια πραγματοποιήθηκαν στο Καράτσι και στην Πεσαβάρ, ενώ το Σάββατο συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, όπου οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στο Κοινοβούλιο φωνάζοντας συνθήματα κατά του δημιουργού της ταινίας. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έγιναν και στη Λαχώρη.

Διαδηλώσεις έγιναν και στη Νιγηρία το Σάββατο το βράδυ, όπου χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη Κάνο. Διακόσιοι, περίπου, φοιτητές στη Σριναγκάρ -η θερινή πρωτεύουσα του Κασμίρ- πραγματοποίησαν διαδήλωση φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κάτω η Αμερική» και «Ζήτω το Ισλάμ». Διαδηλώσεις, χωρίς όμως έκτροπα, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο σε Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία.
Στο μεταξύ, ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, αναφερόμενος στην ταινία «Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων» και στα σκίτσα με τον Μωάμεθ που δημοσίευσε η γαλλική σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Charlie Hebdo, αμφισβήτησε για άλλη μία φορά το Ολοκαύτωμα.
Δήλωσε ότι ενώ η Δύση υπερασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης όσον αφορά την αντιισλαμική ταινία και τα σκίτσα με τον Μωάμεθ, «διώκει όποιον επιστήμονα τολμά να αμφισβητήσει το Ολοκαύτωμα και απειλεί μία ολόκληρη χώρα (το Ιράν) με πόλεμο σχετικά με αυτό το θέμα».
ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Επικήρυξε με 100.000 $ τον δημιουργό της ταινίας
Μία μέρα μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις στο Πακιστάν, ο υπουργός Σιδηροδρόμων, Γουλάμ Αχμεντ Μπιλούρ, έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά, καθώς υποσχέθηκε 100.000 δολάρια -τα οποία θα δώσει ο ίδιος από δικά του λεφτά- για όποιον σκοτώσει τον δημιουργό της ταινίας.
Επίσης, υποσχέθηκε άλλα 100 χιλιάδες δολάρια για όποιον στο μέλλον παρουσιάσει κάτι ανάλογα «βλάσφημο». Κάλεσε επίσης τις χώρες της Δύσης να θεσμοθετήσουν ποινές για όσους προσβάλλουν τον Μωάμεθ, γιατί «ενώ πρέπει να υπάρχει ελευθερία της έκφρασης, δεν πρέπει να προσβάλλεται το θρησκευτικό συναίσθημα. Κι αν συνεχίζεται να προσβάλλεται, τότε θα δημιουργηθούν εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις», προειδοποίησε.
Πρόσθεσε μάλιστα πως οι Ταλιμπάν και η Αλ Κάιντα «πρέπει να γίνουν συνεργάτες σε αυτήν την αγαθή πράξη». Αν μπορούσε, είπε, θα τoν σκότωνε ο ίδιος «και μετά ας τον εκτελούσαν». Η πακιστανική κυβέρνηση κράτησε πάντως αποστάσεις από την επικήρυξη του Μπιλούρ. Αναφερόμενος στην επικήρυξη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σαφκάτ Τζαλίλ ξεκαθάρισε πως αυτή δεν «αποτελεί μέρος της κυβερνητικής πολιτικής», πως ο υπουργός δεν είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος, οπότε δεν αποκλείεται και να απομακρυνθεί από το πόστο του στο μέλλον.
Δέχεται απειλές για τη ζωή της
Ηθοποιός ζητά από τη Google να «σβήσει» το βίντεο
Στις ΗΠΑ, η επίμαχη ταινία απασχολεί πλέον τα δικαστήρια, καθώς μία από τους ηθοποιούς που συμμετείχε, η Σίντι Λι Γκαρσία, κατέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα του YouTube το απόσπασμα της αντιισλαμικής ταινίας που έχει πυροδοτήσει βίαιες διαδηλώσεις σε όλο το μουσουλμανικό κόσμο.
Η Γκαρσία υποστηρίζει ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή της μετά την ανάρτηση του βίντεο στο YouTube. Με την αγωγή της στράφηκε εναντίον της μητρικής εταιρείας Google Inc ζητώντας να επιβληθεί μια προσωρινή εντολή διαγραφής του αποσπάσματος από την ιστοσελίδα.
Επίσης, κατέθεσε μήνυση και εναντίον του φερόμενου ως παραγωγού, Νακούλα Μπασελέι Νακούλα, κατηγορώντας τον ότι την εξαπάτησε, κάνοντας να πιστεύει ότι θα πρωταγωνιστούσε σε μία περιπετειώδη ταινία που θα εξελίσσονταν στην έρημο.
Η αγωγή της Γκαρσία είναι η πρώτη που κατατέθηκε εναντίον της ταινίας, η οποία παρουσιάζει τον προφήτη Μωάμεθ ως τρελό ερωτύλο, ωστόσο, δικαστήριο της Καλιφόρνιας απέρριψε το αίτημά της.
Σύμφωνα τον δικαστή Λούις Λέιβιν του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λος Αντζελες, το αίτημά της δεν μπορούσε να γίνει δεκτό, καθώς η ενάγουσα δεν προσκόμισε ικανοποιητικά αποδεικτικά στοιχεία.
Στο μεταξύ, το ΥοuTube έχει ήδη μπλοκάρει την πρόσβαση στο επίμαχο βίντεο στην Αίγυπτο και τη Λιβύη, ενώ την περασμένη Τετάρτη επέκτεινε τους περιορισμούς πρόσβασης και σε χώρες που το θεώρησαν παράνομο, μεταξύ των οποίων στην Ινδία, Ινδονησία, Μαλαισία και Σαουδική Αραβία.
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: