Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ, ΕΚΠΟΙΟΥΝΤΑΙ


Τα αφιερώματα από πολύτιμα μέταλλα, ρολόγια, πετράδια και λοιπά τιμαλφή, τα οποία οι πιστοί τάζουν σε εικόνες / Αγίους, τελικά καταλήγουν στην τσέπη των παπάδων. Δείτε την αποκαλυπτική αγγελία.

Μονή Βατοπεδίου

Αποκαλυπτικό κείμενο που αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=81430800,23670800,29464976,96280208,984912,15101136,44671312,50345680,36789200,22999632,88262640


ΒΑΤΟΠΕΔΙ: ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΜΕ 31 ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΑΙ 260 ΑΚΙΝΗΤΑ


Φέουδο η χώρα για παπάδες-κυβέρνηση


Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ


Ενα ατέλειωτο και πρωτοφανές αλισβερίσι μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου με 260 ακίνητα περιγράφεται σε 31 συμβόλαια που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ.


«Πάρε αυτά, δώσε μας εκείνα, πάρε πίσω τούτα, δεν μας κάνουν και δώσε μας τ' άλλα», ήταν με λίγα λόγια η τακτική που ακολουθήθηκε σε πολλά από αυτά, καθώς η Μονή επέστρεφε όσα δεν της άρεσαν και έπαιρνε στη θέση τους άλλα τα οποία παραχωρούσε χωρίς αντίρρηση το ελληνικό Δημόσιο.

Δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα τα συμβόλαια, καταγγέλλουν ότι από αυτά συμβόλαια προκύπτουν και υποτιμολογήσεις ακινήτων ιδιοκτησίας του Δημοσίου και υπερτιμολογήσεις των ακινήτων φερόμενης ιδιοκτησίας της Μονής Βατοπεδίου. Παράλληλα υποστηρίζουν ότι υπήρχε ένας κεντρικός σχεδιασμός - συντονισμός δεδομένου ότι οι ανταλλαγές γίνονταν με πρωτοφανή ταχύτητα και με παράκαμψη κάθε γραφειοκρατικής δυσκολίας, ενώ σύμφωνα με τον βουλευτή Ντίνο Ρόβλια και τα 31 συμβόλαια συντάχθηκαν από τη συμβολαιογράφο Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγο του πρώην υπουργού Γ. Βουλγαράκη.

«Υπήρχε ηγούμενος σε αυτή την υπόθεση και αυτός ήταν το Μέγαρο Μαξιμου. Ηταν ο Θ. Ρουσόπουλος», είπαν χθες οι βουλευτές.

Ηταν τέτοια η σπουδή Δημοσίου - Μονής να κάνουν γρήγορα τη δουλειά που παρατηρήθηκαν και πολλά ευτράπελα. Επί παραδείγματι:

Σε μερικές περιπτώσεις το ελληνικό Δημόσιο παραχώρησε στη Μονή ακίνητα που δεν του ανήκαν και τα σχετικά συμβόλαια ακυρώθηκαν με άλλα συμβόλαια.

Ακόμα το Δημόσιο, όπως προκύπτει από άλλα συμβόλαια, έδωσε στη Μονή ακίνητα μεγάλης αξίας παίρνοντας στη θέση τους χιλιοστά εξ αδιαιρέτου επί της λίμνης Βιστονίδας, δηλαδή λιμναίου τμήματος, κοινώς νερό.

Από άλλα συμβόλαια προκύπτει ότι η Μονή επιστρέφει ακίνητα που της είχαν παραχωρηθεί λίγο πριν και παίρνει στη θέση τους άλλα τμηματικά, όπως το ολυμπιακό ακίνητο. Η περίπτωση αυτή, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, δείχνει τον απόλυτο συντονισμό Μονής - Δημοσίου με βάση το επιχειρηματικό σχέδιο της Μονής.

Ενδεικτικές από τις παραπάνω περιπτώσεις προκύπτουν σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ από τα εξής συμβόλαια:

1 Με τα συμβόλαια 2195/21-12-05 και 2196/21-12-05 ανταλλάσσονται 73 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου με τις παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Βιστονίδας.

2 Με το συμβόλαιο 2335/12-4-06 επιστρέφονται από τη Μονή 18 από τα προηγούμενα ακίνητα για να της παραχωρηθούν 20 άλλα ακίνητα του Δημοσίου.

3 Με τα συμβόλαια 2800, 2801, 2802/26-4-07 και 3076/27-3-08 ανταλλάσσονται 121 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου με χιλιοστά εξ αδιαιρέτου της λίμνης Βιστονίδας, δηλαδή του λιμναίου τμήματος (νερό).

4 Τα συμβόλαια 2816/9-5-07, 2822/22-5-07 και 2824/22-5-07 ακυρώθηκαν μεταγενέστερα γιατί τα ακίνητα που μεταβίβασε το Δημόσιο στη Μονή δεν του ανήκαν!

5 Στο συμβόλαιο 2823/22-5-07 το ακίνητο του Ελληνικού Δημοσίου (8.608.430 τ.μ. στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής) αποτιμάται σε 1.107.044 ευρώ, ενώ η αρμόδια ΔΟΥ το εκτιμά σε 8.470.695 ευρώ.

6 Στο συμβόλαιο 3191/17-7-07 το ακίνητο του Ελληνικού Δημοσίου (2.517.275 τ.μ. στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα) αποτιμάται σε 1.111.378 ευρώ, ενώ η αρμόδια ΔΟΥ το εκτιμά σε 11.755.965 ευρώ.

7 Με το συμβόλαιο 2875/13-7-07 η Μονή επιστρέφει στο Δημόσιο 94 ακίνητα που είχε πάρει με προηγούμενα συμβόλαια, για να της μεταβιβαστεί το 74,95% εξ αδιαιρέτου των οικοδομικών τετραγώνων 1 και 2 του Ολυμπιακού Χωριού, με 6 και 7 αντίστοιχα κτίρια στο καθένα. «Είναι απορίας άξιο», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «το γεγονός ότι η Μονή δέχθηκε να εγκαταλείψει 94 ακίνητα, που είχε στην κυριότητά της κατά 100%, για να πάρει το 74,95% εξ αδιαιρέτου από 13 κτίρια». «Ηταν τόσο σίγουρη ότι θα της μεταβιβάζονταν από το Δημόσιο και το υπόλοιπο ποσοστό;», αναρωτιούνται.

8 Η απάντηση δόθηκε μια εβδομάδα αργότερα. Με το συμβόλαιο 2883/20-7-07 η Μονή επιστρέφει στο Δημόσιο ένα άλλο ακίνητο, που είχε πάρει με προηγούμενο συμβόλαιο, για να της μεταβιβαστεί το υπόλοιπο ποσοστό των 25,05% εξ αδιαιρέτου των 13 κτιρίων στα οικοδομικά τετράγωνα 1 και 2 του Ολυμπιακού Χωριού.

«Είναι προφανές», υποστηρίζουν οι βουλευτές, «ότι επέστρεφαν ακίνητα για να πάρουν άλλα, που τους εξυπηρετούσαν καλύτερα στους ευρύτερους σχεδιασμούς τους.

9 Η λίμνη Βιστονίδα και η λίμνη Ντάλιανη (δηλαδή το λιμναίο τμήμα τους) χαρακτηρίζονται ως ακίνητα και συμμετέχουν στο μεγαλύτερο μέρος των ανταλλαγών, λένε οι βουλευτές.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι ανταλλαγές, οι επιστροφές, οι ακυρώσεις κ.λπ. γίνονται με καταπλήσσουσα ευκολία, σαν να πρόκειται για εκθέματα εμπορικού καταστήματος και όχι για ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου. «Προκειμένου να επιτευχθούν οι σχεδιασμοί και οι μεθοδεύσεις, προέβησαν ακόμη και σε κατατμήσεις επί της ουσίας ή επί ιδανικών μεριδίων, τόσο της δήθεν ιδιοκτησίας της Μονής (λίμνη Βιστονίδα), όσο και των ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου», λένε και υπογραμμίζουν:

«Ολα αυτά δίνουν την εικόνα ενός όργιου λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό προς αυτήν και το ζητούμενο ήταν μόνο η εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων και όχι του Ελληνικού Δημοσίου».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν τα συμβόλαια είναι οι: Ν. Ρόβλιας, Μ. Καρχιμάκης, Γ. Δριβελέγκας, Μ. Μπόλαρης, Χρύσα Αράπογλου, Γ. Πεταλωτής, Μ. Τιμοσίδης, Γ. Ντόλιος, Χρ. Αηδόνης και Θεοδώρα Τζάκρη.

Ορισμένες από τις ανταλλαγές που περιγράφονται στα συμβόλαια έχουν δει το προηγούμενο διάστημα το φως της δημοσιότητας, όμως για πρώτη φορά παρουσιάζεται σε όλη του την έκταση αυτό το αλισβερίσι, που σύμφωνα με τα συμβόλαια άρχισε το 2005 και συνεχίστηκε μέχρι το 2008. *



--------------------------------------------------------------------------------

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ


«Κρύβουν» από τη Βουλή τη δικογραφία


Της ΑΛΙΚΗΣ ΜΑΤΣΗ


Το θέμα της Μονής Βατοπεδίου έρχεται στη Βουλή, όχι όμως και ο φάκελος της δικογραφίας.


Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Δ. Σιούφας, επικαλούμενος το γράμμα του άρθρου 86 του Συντάγματος, περί ευθύνης υπουργών, αρνείται να ζητήσει από το Εφετείο να τον αποστείλει στη Βουλή.

Το σχετικό αίτημα διατύπωσε, κατά την τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου για το Μουσείο της Ακρόπολης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγ. Βενιζέλος ζήτησε συγκεκριμένα από τον Δ. Σιούφα «να ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να αποσταλεί ο φάκελος της δικογραφίας στη Βουλή, προκειμένου να είμαστε υπεύθυνοι και τεκμηριωμένοι και προκειμένου η κάθε αρχή και εξουσία να σέβεται την άλλη».

Για «παραβίαση του Συντάγματος», δεδομένου ότι η δικογραφία δεν έχει σταλεί στη Βουλή, μίλησε και ο πρώην πρόεδρος του Σώματος Απ. Κακλαμάνης σε δήλωσή του, δίχως ωστόσο να συνταχθεί με τον Ευάγγ. Βενιζέλο σε ό,τι αφορά το ρόλο που θα 'πρεπε να διαδραματίσει ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο Δ. Σιούφας, πάντως αρνήθηκε να ζητήσει το φάκελο, όταν ρωτήθηκε αργότερα. Οπως αρνήθηκε να σχολιάσει και τη ρήση Σανιδά, περί «παραπλανηθέντων υπουργών», επικαλούμενος αυτή τη φορά το θεσμικό του ρόλο ως προέδρου της Βουλής που υπερβαίνει την ιδιότητά του ως πολιτικού προσώπου.

Ωστόσο, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη η επιτροπή ΔΕΚΟ θα προσδιορίσει την ημερομηνία κλήσης του διευθύνοντος συμβούλου της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) Κ. Γράτζιου, προκειμένου να εξεταστεί το σκεπτικό των ανταλλαγών ακινήτων με τη Μονή Βατοπεδίου. Το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί το καλοκαίρι από το ΠΑΣΟΚ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και όλα τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης ζήτησαν χθες να κληθούν ο κ. Γράτζιος, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΔ Π. Παπαγεωργίου και στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Η ημερομηνία κλήσης τους και στην επιτροπή αυτή θα προσδιοριστεί επίσης την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο σκεπτικό της επιστολής τους προς τον πρόεδρο της επιτροπής Α. Σταύρου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Α. Κακλαμάνης, Ε. Βενιζέλος και Φ. Πετσάλνικος τονίζουν πως «είναι αναμφισβήτητη η μεθόδευση από διεφθαρμένους αξιωματούχους και λειτουργούς της διασπάθισης και διαρπαγής δημόσιας περιουσίας τεράστιας αξίας, που παραχωρήθηκε στην Ι.Μ. Βατοπεδίου από την ΚΕΔ. Για τον σκοπό αυτό υποτιμήθηκαν τα ακίνητα του Δημοσίου σε τόσο χαμηλό επίπεδο από την ΚΕΔ, με τη χρησιμοποίηση των «υπηρεσιών» ορκωτών εκτιμητών, ειδικώς προσληφθέντων, ώστε να προσεγγίσει τα υπερτιμηθέντα αναλόγως από τους ίδιους ανταλλάγματα της Μονής, τα οποία μάλιστα δεν ανήκαν σε αυτή».

Αντίστοιχα, με διαφοροποιήσεις, είναι τα σκεπτικά και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η Λιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ) κάνει λόγο και για σύσταση εξεταστικής επιτροπής προς διερεύνηση του σκανδάλου στη διαχρονική του εξέλιξη. Να επιληφθεί η επιτροπή της υπόθεσης ζητεί ο Φ. Κουβέλης (ΣΥΡΙΖΑ). Για «μεγάλο και πολύπλευρο σκάνδαλο εις βάρος του Δημοσίου» κάνει λόγο ο Α. Πλεύρης (ΛΑΟΣ). *



--------------------------------------------------------------------------------

ΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕΛΕΚΗ


Εβαλαν στο ...αρχείο τις ποινικές ευθύνες, ψάχνουν για πειθαρχικές


Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ


Από τα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου όταν δόθηκε εισαγγελική εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εξαιτίας της παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα συμμετοχής της συμβολαιογράφου, Αικατερίνης Πελέκη, συζύγου τού τέως πλέον υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Βουλγαράκη, σε δύο εταιρείες διαχείρισης ακινήτων, όλα τα ΜΜΕ έκαναν λόγο για διερεύνηση τυχόν ποινικών ή πειθαρχικών ευθυνών της.




Κι αυτό γιατί έτσι έλεγαν ευθέως ή έτσι άφηναν να εννοηθεί οι δικαστικοί λειτουργοί που ενεπλάκησαν με το θέμα, είτε σε επίπεδο παραγγελίας της έρευνας είτε σε επίπεδο διεκπεραίωσής της.

Και αίφνης χθες, που η κ. Πελέκη είχε κληθεί να εξεταστεί ως ύποπτη, αλλά αποστρεφόμενη -ως είχε άλλωστε δικαίωμα-την αυτοπρόσωπη παρουσία στην Εισαγγελία, προτίμησε να δώσει εξηγήσεις μέσω γραπτού υπομνήματος, διευκρινίστηκε από τον εισαγγελέα Σιμιτζόγλου, ο οποίος την είχε καλέσει, ότι η έρευνα αφορά μόνο τον εντοπισμό τυχόν πειθαρχικών ευθυνών της. Οπερ μεθερμηνευόμενο, όλα όσα γράφονται τόσο καιρό οφείλονται προφανώς σε... παρανόηση συλλήβδην των δικαστικών συντακτών!

Μόλις χθες εξάλλου ξεκαθαρίστηκε και το πώς συσχετίστηκε άλλη έρευνα, που διενεργούνταν από τον Μάρτιο του 2008 και αφορούσε πάλι δραστηριότητα της συμβολαιογράφου Πελέκη και δη σε σχέση με τη Μονή Βατοπεδίου, με αυτήν που παραγγέλθηκε πρόσφατα.

Οπως έγινε λοιπόν γνωστό με αφορμή καταγγελία του Δήμου Σταγείρων Χαλκιδικής, ο εισαγγελέας Παναγιωτόπουλος είχε αναλάβει να διερευνήσει και πάλι σε επίπεδο πειθαρχικών ευθυνών (σ.σ. το ποινικό σκέλος αφορά, όπως τονίστηκε από τους εισαγγελείς εφετών που «ξετινάζουν» το σκάνδαλο του Βατοπεδίου) τα συμβόλαια τα οποία είχε συντάξει η κ. Πελέκη και αφορούν την ανταλλαγή ακινήτου της μονής με τα 8.608 στρέμματα του Δημοσίου στην Ουρανούπολη, τα οποία αναφέρονται ως άρτιες και οικοδομήσιμες εκτάσεις, ενώ πρόκειται περί αρχαιολογικού και άρα προστατευόμενου χώρου.

Γι' αυτό το σκέλος της έρευνας, την οποία συνεχίζει σήμερα ο κ. Σιμιτζόγλου, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη είχε κληθεί για εξηγήσεις από τον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο και, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε επικαλεστεί ότι «ο αρχαιολογικός νόμος δεν προβλέπει διαδικασία γνωμάτευσης αρμόδιων οργάνων προκειμένου να γίνει η μεταβίβαση ακινήτου».

Προφανώς γι' αυτό τον λόγο στο 15σέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε χθες μέσω δικηγόρου, οι εξηγήσεις της αφορούν μόνο το πρώτο σκέλος της έρευνας, τη συμμετοχή της στις ΕΠΕ. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, ο εισαγγελέας δεν είναι ικανοποιημένος και προτίθεται να την καλέσει άμεσα σε προφορική εξέταση, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις και για τα δύο σκέλη της προκαταρκτικής εξέτασης.

Πελέκη: «Απλό μέλος, όχι διαχειρίστρια»

Η κ. Πελέκη, η οποία είχε κληθεί να εξεταστεί ως ύποπτη τέλεσης πειθαρχικού αδικήματος, φέρεται μαζί με το υπόμνημα να προσκόμισε τα εταιρικά συμβόλαια από τα οποία προκύπτει ότι είναι απλό μέλος των ΕΠΕ και όχι διαχειρίστρια. Ακόμη, κατάθεσε στον εισαγγελέα γνωμοδοτήσεις σύμφωνα με τις οποίες δεν είναι ασυμβίβαστη η παράλληλη με την επαγγελματική δραστηριότητα συμμετοχή συμβολαιογράφου ως απλού μέλους σε ΕΠΕ. Αυτή είναι και η άποψη της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, που είχε συνεδριάσει σχετικά.

«Η συμμετοχή συμβολαιογράφου σε μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας δεν συνιστά επάγγελμα», αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Πελέκη στο υπόμνημά της.

Πάντως ο Γ. Ρούσκας, μέλος του Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, επιμένει με χθεσινή δήλωσή του να υποστηρίζει ότι είναι αυτονόητη η απαγόρευση στον συμβολαιογράφο να συμμετέχει σε ΕΠΕ ως εταίρος, αφού είναι άμισθος δικαστικός λειτουργός και ο νόμος αναφέρει ρητά ότι του απαγορεύεται να ασκεί «κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα ή υπηρεσία» χωρίς να διακρίνει αν αποκτά ή όχι την εμπορική ιδιότητα με αυτήν.

Νομικοί κύκλοι επισήμαιναν χθες ότι αν η έρευνα βγάλει πειθαρχικό παράπτωμα, αυτό μπορεί να επιφέρει ως παρεπόμενο και το ποινικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.



--------------------------------------------------------------------------------

Ιδού το αλισβερίσι


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ


Μια άκρως κερδοφόρα επιχείρηση real-estate είχαν στήσει από το 2005 έως και τον Ιούλιο του 2008 οι μοναχοί της Μονής Βατοπεδίου, σε αγαστή συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δημοσίου (ΚΕΔ) και υπό τις «ευλογίες» της κυβέρνησης Καραμανλή.




Στα 31 «ιερά συμβόλαια» που αποκάλυψε το ΠΑΣΟΚ, η Μονή φέρεται να ανταλλάσσει περίπου 67.200 στρέμματα στη Ροδόπη. Από αυτά, μόνο τα 25.000 στρέμματα αντιστοιχούν σε παραλίμνιες εκτάσεις και τα υπόλοιπα 42.200 στρέμματα αφορούν το σύνολο έκτασης των λιμνών Βιστονίδα και Ντάλιανη.

Για τις εκτάσεις αυτές η Μονή πήρε 260 ακίνητα-φιλέτα του Δημοσίου ανά την Ελλάδα, συνολικής έκτασης 10.500 στρεμμάτων. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και τα 44.000 τ.μ. που αντιστοιχούν στα 13 ολυμπιακά ακίνητα τα οποία παραχώρησε η κυβέρνηση στη μονή αντί πινακίου φακής! Το συνολικό κόστος της αξίας των 13 ακινήτων αποτιμήθηκε στα συμβόλαια ανταλλαγής, από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, στα 39.508.000 ευρώ!

Με άλλα λόγια, σε μια περιοχή που πολλοί εποφθαλμιούσαν η κυβέρνηση παραχωρούσε στη Μονή Βατοπεδίου κτίρια προνομιακά σε τιμές κάτω από 1.000 ευρώ το τ.μ!

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 8.608 στρέμματα δάσους στη Χαλκιδική αποτιμήθηκαν μόλις στο 1.107.044 ευρώ, δηλαδή μόλις 128 ευρώ το στρέμμα, όταν η ΔΟΥ το εκτιμά 8 φορές πάνω, στα 8.470.695 ευρώ!

Εντεκα φορές λιγότερο αποτίμησαν οι εκτιμητές και η ΚΕΔ τα 2.517 στρέμματα στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα, χρεώνοντάς τα με 440 ευρώ ανά στρέμμα, αντί των 4.670 που το εκτιμούσε η Εφορία!

Ηταν μάλιστα τόση η βιασύνη να τελειώνουν με τις ανταλλαγές, που έδιναν στη μονή οικόπεδα τα οποία είχαν ήδη παραχωρηθεί από το Δημόσιο σε άλλους!

Σύμφωνα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η πραγματική αξία της ανταλλαγής υπερβαίνει τα 250.000.000 ευρώ, γεγονός που τους κάνει να αναρωτιούνται ποιος καρπώθηκε και με τι αντάλλαγμα τα «μαύρα» χρήματα.



--------------------------------------------------------------------------------

«Ηγούμενος του σκανδάλου ο Ρουσόπουλος»


«Το σκάνδαλο έχει ηγούμενο κι αυτός βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου», είπαν χθες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στοχοποιώντας για ακόμη μία φορά τον υπουργό Επικρατείας Θόδωρο Ρουσόπουλο.





Ενας εκ των βουλευτών, ο Γ. Δριβελέγκας, υποστήριξε ότι το σκάνδαλο εμπνεύστηκε, σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και υποστήριξε ότι ο ηγούμενος της Μονής κ. Εφραίμ είχε άμεση πρόσβαση στον κ. Ρουσόπουλο, ενώ ο κ. Ρόβλιας υποστήριξε ότι όλα αυτά που περιγράφονται στα συμβόλαια δεν ήταν δυνατόν να γίνουν χωρίς να υπάρχει υψηλή καθοδήγηση.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου στοχοποίησε τον ίδιο τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι αυτός έχει αναλάβει όλη την ευθύνη από τη στιγμή που κάλυψε τους υπουργούς του.

Ο Μ. Καρχιμάκης κατηγόρησε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά ότι συγκαλύπτει ύποπτες υποθέσεις και κατήγγειλε τον κ. Τζεφερέκο λέγοντας ότι ως νομικός σύμβουλος του κράτους «αποδέχθηκε την παραίτηση του Δημοσίου εισπράττοντας τα αργύρια της προδοσίας του δημόσιου συμφέροντος, αναλαμβάνοντας με απόφαση της κυβέρνησης πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου».

Ολοι οι βουλευτές κατήγγειλαν το υπουργείο Οικονομικών και τον Γ. Αλογοσκούφη γιατί αρνήθηκε να δώσει τα συμβόλαια μέσω της κοινοβουλευτικής οδού, όπως τα είχαν ζητήσει, και αναγκάστηκαν να τα ζητήσουν από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου χρησιμοποιώντας νομικά μέσα.



--------------------------------------------------------------------------------

Ρουσόπουλος: «Τα στοιχεία στον εισαγγελέα»


Με τη φράση «οποιοσδήποτε έχει να καταγγείλει το οτιδήποτε επιλήψιμο, δεν έχει παρά να πάει στον εισαγγελέα», απάντησε ο Θ. Ρουσόπουλος στις αποκαλύψεις του οδηγού τού Εφραίμ - για συναντήσεις του ηγουμένου τόσο με τον ίδιο όσο και με άλλους υπουργούς.

«Είναι δύο οι εισαγγελείς που ασχολούνται με την υπόθεση. Ας πάνε λοιπόν εκεί, αντί ανωνύμως και πίσω από κουρτίνες, διάφοροι να λένε ανέξοδα ότι νομίζουν ότι μπορεί να κολλήσει ως λάσπη επάνω σε μένα ή στους άλλους υπουργούς. Ευθέως και ανοιχτά.

Δύο εισαγγελείς ερευνούν την υπόθεση. Οποιος νομίζει ότι έχει κάτι επιλήψιμο, να πάει εκεί και να το καταγγείλει», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.



--------------------------------------------------------------------------------

Κάλυψη Χατζηγάκη στους... υφισταμένους του


Την ενιαία λειτουργία των εισαγγελικών αρχών επικαλέστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Χατζηγάκης για να δικαιολογήσει την εσπευσμένη αφαίρεση της δικογραφίας για τη Μονή Βατοπεδίου από τους δύο εισαγγελείς εφετών που διενεργούν την έρευνα.




Υποστηρίζοντας την καινοφανή άποψη ότι οι προϊστάμενοι όχι μόνο δικαιούνται αλλά υποχρεούνται να έχουν γνώση της δικογραφίας, χαρακτήρισε αυτονόητη την κίνηση του διευθύνοντος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Κυρ. Καρούτσου, να ζητήσει τον φάκελο για να ενημερωθεί και να τον επιστρέψει σε 2-3 ημέρες, αποκρούοντας τα περί κουκουλώματος και σκοπιμοτήτων. «Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν επιχειρεί να κουκουλώσει, αλλά θέλει να ρίξει άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις που την αφορούν και ενδιαφέρουν την ελληνική κοινωνία».

Για άλλη μία φορά κάλυψε πλήρως τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, για τον οποίο είπε ότι καλοπίστως εξέφρασε την εκτίμηση περί παραπλανηθέντων υπουργών, για να συμπληρώσει ότι η θέση του αυτή δεν δεσμεύει τους δύο εισαγγελείς εφετών, οι οποίοι μπορεί ελευθέρως να συγκεντρώσουν νέα στοιχεία και να διαπιστώσουν ευθύνες πολιτικών προσώπων από τη δική τους έρευνα και από τη δική τους εισαγγελική κρίση.

«Εγώ», ανέφερε, «θα εφαρμόσω τον νόμο και ξέρετε καλά ότι ο νόμος υποχρεώνει τον υπουργό Δικαιοσύνης να παραπέμψει τον φάκελο στη Βουλή σε περίπτωση που προκύψουν ανάλογα στοιχεία από τη Δικαιοσύνη. Δεν θα γίνει τίποτα παράνομο και να το πω ακόμη μία φορά, το είπα και στη Βουλή, ότι η εκτελεστική εξουσία στέκεται μακράν της δικαστικής».

Την ίδια επιχειρηματολογία προέβαλαν και κύκλοι της Εισαγγελίας του Εφετείου.



--------------------------------------------------------------------------------

Οδηγός: Φοβάμαι για τη ζωή μου, γι' αυτό μίλησα


Αιφνιδιαστικά και με σκοπό να κατονομάσει πρόσωπα και γεγονότα σχετικά με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, προσήλθε χθες στην Εισαγγελία Εφετών μάρτυρας που εκτελούσε χρέη οδηγού στον πατέρα Αρσένιο και στον γέροντα Εφραίμ κατά τις επισκέψεις τους στην Αθήνα. Οπως υποστήριξε χθες, την απόφαση να μιλήσει στη Δικαιοσύνη την πήρε γιατί φοβάται για τη ζωή του.




Ο συγκεκριμένος άνθρωπος φέρεται να κατέθεσε στον εισαγγελέα Εφετών, Ηλ. Κολιούση, που διερευνά την υπόθεση, ότι οι δύο μοναχοί επισκέπτονταν διάφορα πολιτικά πρόσωπα, αναφέροντας τον υπουργό Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο, τον τότε υφυπουργό Οικονομικών Π. Δούκα και τον τότε υπουργό Γεωργίας Ευ. Μπασιάκο.

Στο γραφείο του εισαγγελικού λειτουργού έφτασε με τη συνοδεία πληρεξούσιου δικηγόρου, παρά το γεγονός ότι κατέθεσε ως μάρτυρας και όχι ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς, όπως αργότερα δήλωσε, «δέχεται ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα και φοβάται για τη ζωή του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας, η βασιμότητα της αξιοπιστίας του οποίου ελέγχεται, φέρεται να κατέθεσε ότι ήταν υπάλληλος επιχειρηματία, ο οποίος συνεργαζόταν για την έκδοση περιοδικού θρησκευτικού περιεχομένου με τον Εφραίμ. Ετσι κατά τα έτη 2004-2005, κάθε φορά που ο τελευταίος και ο Αρσένιος βρίσκονταν στην πρωτεύουσα, ο μάρτυρας αναλάμβανε τις μετακινήσεις τους. Οπως έχει καταγγείλει και στον «Αλφα», «συγκεκριμένες ήταν οι ώρες που πηγαίναμε στο Μαξίμου,το πρωί 9.30-10. Εκεί ο πατέρας ανέφερε συνέχεια τον "Θοδωρή". Ε, ποιος είναι ο Θοδωρής; Ο Ρουσόπουλος. Τους πήγαινα συχνά και στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας στο Ψυχικό». Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι δύο μοναχοί επισκέπτονταν επίσης τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού και την ΚΕΔ (Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου), ενώ τα βράδια συχνά δειπνούσαν με πολιτικά πρόσωπα.

Κατά την έξοδό του από το Εφετείο Αθηνών, ο δικηγόρος, Φρ. Ραγκούσης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο πελάτης μου αυθόρμητα ζήτησε τη συνδρομή του Αρείου Πάγου για να καταθέσει, έτσι ώστε να σταματήσει η αφόρητη πίεση που εκδηλώνεται με απειλές κατά της ζωής του. Στόχος του είναι να βοηθήσει την έρευνα και ζητά την έννομη προστασία».



Αντ. Ξ.


--------------------------------------------------------------------------------

«Μη θριαμβολογείτε για Βιστονίδα»


ΞΑΝΘΗ


Παραπροπέρσινα ξινά σταφύλια... Κάπως έτσι περιγράφει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) τη θριαμβολογία, όπως τη χαρακτηρίζει το ΥΠΕΧΩΔΕ, σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας για την ανακήρυξη της λιμνοθάλασσας της Βιστονίδας σε εθνικό πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.


Η ΕΟΕ σημειώνει πως ήδη απ' το '96 η Βιστονίδα έχει κηρυχθεί σε εθνικό πάρκο (ΚΥΑ 5796/16.9.96), η τριετής ισχύς της οποίας «δεν ανανεώθηκε μόνο χάρη στην αδράνεια και την ολιγωρία του ΥΠΕΧΩΔΕ». Οπως λέει, η ανακοίνωση αποκρύπτει ακόμη πως η υπογραφή από έναν μόνο υπουργό δεν συνιστά θεσμοθέτηση προστατευόμενης περιοχής καθώς απαιτούνται οι υπογραφές έξι συνολικά υπουργών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Για του λόγου το αληθές, η ΕΟΕ χαρακτηριστικά αναφέρει πως ενώ πανηγυρικά ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2005 η υπογραφή της ΚΥΑ του εθνικού πάρκου των παραποτάμιων περιοχών Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα από το ΥΠΕΧΩΔΕ, ακόμη και σήμερα δεν έχει υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Η ΕΟΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για άλλες περιοχές που βιώνουν άγρια πουλιά και ζώα, λόγω των κατασκευαστικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων.

Υποστηρίζει πως επαληθεύεται το χειρότερο σενάριο για την περιοχή της Βάσοβας, που είναι ενταγμένη στο δίκτυο Νατούρα 2000 ενώ τονίζει ότι αποδίδονται για τουριστική εκμετάλλευση πρώην εγκαταστάσεις της «Φωνής της Αμερικής», μιας έκτασης 9.000 στρεμμάτων στην οποία φιλοξενείται σήμερα μεγάλος αριθμός θηλαστικών και πουλιών, μεταξύ των οποίων η περίφημη και παγκόσμια απειλούμενη νανόχηνα.



--------------------------------------------------------------------------------

Καταγγελία Μπουτάρη για... άγια ακίνητα


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Οκτώ ακίνητα στη Θεσσαλονίκη, που φέρονται να ανήκουν στην Εκκλησία κι έχουν χαρακτηριστεί ως χώροι για σχολεία και πράσινο, κινδυνεύουν με ανοικοδόμηση, διότι δεν προχώρησαν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσής τους, καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», Γιάννης Μπουτάρης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Κουράκης.

Με ερώτηση που κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατηγορούν τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ότι αδιαφόρησε γι' αυτές τις περιπτώσεις και δεν αποδέχθηκε πρόταση της παράταξης να γίνει ολοκληρωμένη συζήτηση για το πρόβλημα της σχολικής στέγης.

Ζητούν, επίσης, να πληροφορηθούν για ποια ακίνητα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αποχαρακτηρισμού τους και ποια από αυτά φέρονται να ανήκουν στην Εκκλησία.



--------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΟΨΕΙΣ


Εδώ και τώρα στη Βουλή


ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ απίστευτο το πάρε-δώσε με 260 ακίνητα του Δημοσίου -τα περισσότερα είναι «φιλέτα»- τα οποία πήρε η Μονή Βατοπεδίου ως αντάλλαγμα για να παραχωρήσει τη λίμνη Βιστωνίδα. Πρόκειται για «ένα όργιο λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που δημοσιοποίησαν χθες τα 31 συμβόλαια της συναλλαγής μεταξύ της Μονής και της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου. Κατά σύμπτωση, είναι όλα τής συμβολαιογράφου κ. Αικατερίνης Πελέκη-Βουλγαράκη.

ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΘΕΙ η κατάθεση των επίμαχων συμβολαίων στη Βουλή, αλλά η κυβέρνηση αρνήθηκε, προφανώς για να μην αποκαλυφθεί η ανάμειξη υπουργών και άλλων κυβερνητικών παραγόντων. Οι 10 βουλευτές πήραν τα συμβόλαια διά της νομικής οδού από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ έχουν συνταχθεί και υπογραφεί από τις 21 Δεκεμβρίου 2005 έως τις 20 Ιουλίου 2007, δηλαδή επί των ημερών της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης του κ. Κώστα Καραμανλή. Το εκπληκτικό είναι, ότι υπάρχουν συμβόλαια με τα οποία η Μονή επιστρέφει ακίνητα που της είχαν παραχωρηθεί με προηγούμενα συμβόλαια, για να της δοθούν άλλα, προφανώς μεγαλύτερης αξίας και πιο εμπορεύσιμα.

ΔΙΕΘΕΤΕ η Μονή άριστους εκτιμητές ακινήτων, αλλά και διαπραγματευτές της αξίας τους, οι οποίοι κατάφερναν να τα υποτιμούν έως 8 και 10 φορές κάτω από την εκτίμηση της Εφορίας, όπως ήδη έχει αποκαλυφθεί και επιβεβαιώνεται από τα συμβόλαια.

ΠΕΤΥΧΕ η Μονή, χάρη στον άξιο ηγούμενό της Εφραίμ, να ανταλλάξει ακόμη και μέρος του «λιμναίου τμήματος» της Βιστωνίδας, δηλαδή το νερό της (!), με 121 ακίνητα του Δημοσίου που βρίσκονται σε περιοχές υψηλής ζήτησης οικοπέδων.

ΑΝΟΙΞΕ ο δρόμος των συμβολαίων με τη διακοπή της δίκης για την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας, η οποία έγινε με τη συναίνεση του Δημοσίου, σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από τον τότε υφυπουργό Οικονομικών κ. Πέτρο Δούκα. Οπως αναφέρει στην παραγγελία του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς, «η Μονή Βατοπεδίου επεδίωξε την υπογραφή παραιτήσεως, επειδή είχε αντιληφθεί ότι η αγωγή (της) δεν θα ευδοκιμήσει στο δικαστήριο».

ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ, λοιπόν, το χατήρι της Μονής η κυβέρνηση, να διακοπεί η δίκη και με «φιλική διευθέτηση» να της αναγνωρίσει την κυριότητα στα 27.000 στρέμματα της λίμνης. Ολα έγιναν με την επιφοίτηση πολιτικού πνεύματος, αλλά η υπόθεση του Βατοπεδίου δεν έρχεται στη Βουλή, διότι η κυβέρνηση θέλει να την κουκουλώσει με διάφορα τεχνάσματα.

ΤΑ 31 συμβόλαια και το πρακτικό του Β' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, που αποδέχθηκε ο κ. Πέτρος Δούκας και σταμάτησε η δίκη για την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας, πρέπει να πάει, εδώ και τώρα, στη Βουλή. Να συσταθεί αμέσως εξεταστική επιτροπή, για να ερευνηθεί αυτή η πτυχή της υπόθεσης και να εντοπιστούν οι πολιτικές ευθύνες που απορρέουν. Χωρίς διεύρυνση του αντικειμένου που ματαιώνει το έργο της, χωρίς το γνωστό άλλοθι της Δικαιοσύνης. Τα στοιχεία είναι ήδη υπεραρκετά.




ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 10/10/2008

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ,ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ,ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΦΙΣΑΣ


Εισαγγελικη ερευνα,για το περιεχομενο αφισας που στρεφεται κατα της Μονης Bατοπαιδιου,αλλα και των παπαδων γενικοτερα,
διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης,ενω καταλυτικη για τη κινηση
των εισαγγελικων αρχων,ηταν η επιστολη του Μητροπολιτη Ανθιμου,με την οποια γνωστοποιουσε το θεμα,στις αρμοδιες αρχες.

Ναι καλα διαβασατε...
Το κατακαθι της Χουντας,ο Μητροπολιτης Ανθιμος..."διεταξε" με επιστολη του,την εισαγγελια Πρωτοδικων Θεσσαλονικης,να κανει αμεσα ευρενα,για να βρεθει ποιος ειναι πισω απο την ολη κινηση,της αφισοκολλησης,της παραπάνω αφισας-προκηρυξης.καντε κλικ πανω στην εικονα



Δυστυχως,η σημερινη μας Δημοκρατια,εχει φτασει σε τοσο αισχατο σημειο...
ώστε ακομη και οι Εισαγγελικες Αρχες αυτου του τοπου,να στεκονται ζουζα,
μπροστα στο λογο των ρασοφορων ραγιαδων της Ορθοδοξιας,που στο παρεθον συνεργαστηκαν
ως σωστοι ρουφιανοι πατριωτες,
με τον Χιτλερ και τη Χουντα.

Ζουμε ισως,στην πιο υποπτη Δημοκρατια,που εχει περασει ποτε απο την Ελλαδα...

Ευχομαστε να κιτρινισει ολη η Θεσσαλονικη με την παραπανω αφισα!!!
Στο χερι σας ειναι!!!

ΠΡΕΖΑ TV
18-10-2008

http://prezatv.blogspot.com/2008/10/blog-post_18.html

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ, ΑΦΟΡΜΗ ΔΟΞΑΣ

Οι ιερείς συνήθως δεν σέβονται ούτε τους ηγέτες τους. Στην περίπτωση του θανάτου του Χριστόδουλου (Αθηνών) δόθηκε η ευκαιρία για φωτογραφίες και βιντεοσκόπηση, προς εξυπηρέτηση της δόξας: "ήμουν κι εγώ εκεί". Δείτε το σχετικό βίντεο στο http://www.youtube.com/watch?v=nz6zbqIdWiU

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Προσηλυτισμός


"Ήλος" στα αρχαία ελληνικά, σημαίνει "καρφί". Όταν προσηλώνομαι σε κάτι, στη νεότατη ελληνική, σημαίνει οτι "καρφώνομαι" σε αυτό. Έτσι και ο "προσηλυτισμός" είναι κάρφωμα σε μια θρησκεία. Το πιο αρνητικό, είναι πως το "κάρφωμα" δεν ήταν πάντα μεταφορικό. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι υπέφεραν τα πάνδεινα ώστε να εξαναγκαστούν να ακολουθήσουν τις νεότερες θρησκείες. Το Βυζάντιο δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Πάρα πολλοί θανατώθηκαν ή βασανίστηκαν για να γίνουν χριστιανοί. Πάμπολλες μαρτυρίες το δείχνουν αυτό.

Χριστιανισμός και υλικά αγαθά


Όσο κι αν προσπαθούν οι της Εκκλησίας να μας πείσουν πως δεν ενδιαφέρονται για τα υλικά αγαθά, τα έργα τους φωνάζουν τόσο δυνατά που δεν μας αφήνουν να ακούσουμε τα λόγια τους

Χριστιανισμός και εξουσία


Σύμφωνα με τον Χριστιανισμό η κοσμική εξουσία προέρχεται από τον Θεό και όποιος αντιστέκεται σε αυτήν, αμαρτάνει. Πόσο βολική θεωρία για τους κυβερνήτες του κόσμου.
(Παύλος, Προς Ρωμαίους, Κεφ. ΙΓ', 1 και 2 εδάφιο)

Ο Χριστιανισμός και οι γυναίκες



Ο Χριστιανισμός διδάσκει πως οι γυναίκες φτάχθηκαν για τους άνδρες. Οι γυναίκες παρουσιάζονται και διαπαιδαγωγούνται ως κατώτερες. Ο Παύλος είναι σαφής (" προς Κορινθίους Α' επιστολή, κεφ.ΙΑ', εδ. 3,8,9). Όπως σαφέστερο είναι και το παράδειγμα της φωτογραφίας, όπου δίδονται οι ρόλοι. ο άνδρας νουθετεί μέσα από τα ιερά κείμενα και οι γυναίκες ακούνε ευλαβικά

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ


Η απόρριψη του Ισλάμ από τους δυτικούς, γίνεται συνήθως για λόγους κουλτούρας και πνευματικής ρηχότητας. Το να προσομοιάζεις τον Προφήτη Μωάμεθ και το Κοράνι (η επιγραφή αναφέρει πως "ο Θεός είναι μεγάλος") με βόμβα, αφαιρεί τα ουσιαστικά σημεία της κριτικής που πρέπει να βασίζονται σε παράθεση επιχειρημάτων. Σε άλλη περίπτωση, πρόκειται καθαρά για θρησκευτικό ρατσισμό. Αυτή την πρακτική την απορρίπτουμε.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ







Πρέπει όλοι μας να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ στον θρησκευτικό σκοταδισμό.
Στην πιο πάνω φωτογραφία, βλέπουμε την υποτιθέμενη θαυματουργό εμφάνιση της εικόνας του Αγίου Σάββα σε τομογραφία. Με κάτι τέτοια εκμεταλεύονται τους αφελείς. Η παραπλανητική προπαγάνδα, διατίθεται σε καρτ-ποστάλ μεταφρασμένη μάλιστα σε δύο γλώσσες. Παγκοσμιοποιημένη πίστη - νάρκωση.
Έναρξη